B2B E-handel

Om du ska sälja till företag via din e-handel (B2B) så behöver du en e-handelsplattform som är anpassad för detta.

B2B = Business to Business (Företag till företag)
B2C = Business to Consumer (Företag till privatperson) 

E-handel B2B

Försäljningen mellan företag har under flera år legat efter B2C handeln i såväl teknik som design. Under 2014 började vissa bolag avancera detta lite, 2015 fick många upp ögonen för möjligheterna och 2016/2017 kommer bli åren då allt fler B2B företag inser fördelarna med B2B E-handel. Idag anser majoriteten av företagen att deras leverantörer alltid ska erbjuda e-handel.

Hjälp din säljorganisation

B2B har historiskt sett varit ett område / typ av försäljning som i mycket hög grad har krävt personliga säljare som kommer ut till kunden och tar upp order. Säljare kommer fortfarande att behövas i lika stor utsträckning för att växa dina affärer och skaffa nya kunder, men inte för att ta upp repeterande order. Det ska er e-handel göra.

Specialutvecklad funktionalitet

När ni nu uppdaterar er e-handel är det viktigt att tänka på hur era kunder köper produkter, era unika affärsprocesser och er grafiska profil. Se till att e-handeln är anpassad till er och era kunder. Ofta finns behov på specifika lösningar, eller anpassningar för att sälja de produkter ni gör samt ge den service som ni har idag. Prata med den e-handelsleverantör ni väljer för er B2B e-handel så att de har stöd och kan bygga det ni önskar till ett rimligt pris. Kom ihåg att jämföra flera olika leverantörer.

Vill du öka din B2B försäljning? 

Ladda ner vår checklista: Så får du fler B2B kunder till din e-handel
  • Färdiga mål för dig att mäta mot
  • Checklista för vad du bör utveckla
  • Tydliga beskrivningar för hur du utvecklar din e-handel.